Skip to main content

Αξιοθέατα (με αλφαβητική σειρά)

 • Αρχαία Τιτάνη

  Η αρχαία Τιτάνη υπαγόταν στο κράτος της Σικυώνας, είχε ονομαστεί έτσι από τον Τιτάνα αδελφό του Ήλιου. Ο Παυσανίας πηγαίνοντας εκεί από την Σικυώνα μας λέει ότι ακολούθησε έναν ευθύ δρόμο. Στην πόλη υπήρχε το Ασκληπείο και είχε χτιστεί από τον Αλεξάνορα, γιο του Μαχάονα, εγγονό του Ασκληπιού. Ναός της Αθηνάς με δύο ξόανα του Ασκληπιού και της Υγείας  την εποχή που πέρασε ο Παυσανίας ο βωμός ήταν κατεστραμμένος από κεραυνό. Επίσης υπήρχε και βωμός του Ανέμου  όπου ετήσια γίνονταν τελετές και εξορκισμοί της Μήδειας, για να καθησυχάσουν τους ανέμους[2].

  Κατηγοριες επιχειρησεων: 
 • Αρχαία Φενεός

  Μια όμορφη κόρη που ζούσε σε αυτήν την πόλη, η Λαονόμη, ήταν η γυναίκα που αγάπησε ο Αλκαίος και μαζί της έκανε τον Αμφιτρύωνα, τον πατέρα του Ηρακλέους. Οι Φενεάτες ήσαν πολύ υπερήφανοι για αυτήν την σχέση τους με τον πιο αγαπημενο ήρωα της Ελληνικής μυθολογίας και μάλιστα έλεγαν ότι είχε έλθει κάποτε και είχε μείνει στην πόλη τους, στην οικία της γιαγιάς του. Αυτός όμως που έμεινε εδώ για πάντα, ήταν ο δίδυμος αδελφός του Ηρακλέους, Ιφικλής. Οι Φενεάτες έδειχναν τον τάφου του μικρού ήρωος που σκοτώθηκε πολεμώντας στο πλευρό του αδελφού του, στην μάχη εναντίον του Αυγείου στην Ήλιδα.

  Κατηγοριες επιχειρησεων: 
 • Βεργίνα

  Η Βεργίνα είναι μία μικρή πόλη στην βόρειο Ελλάδα, στην περιφέρεια Ημαθίας στην κεντρική Μακεδονία. Η πόλη έγινε παγκοσμίως διάσημη το έτος 1977, όταν ο Έλληνας αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος βρήκε ένα ταφικό μνημείο συμπεριλαμβανομένου και του τάφου του Φιλίππου Β' πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  Η Βεργίνα βρίσκεται 13 χλμ. νοτιοανατολικά της Βέροιας και περίπου 80 χλμ. νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης. Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στις 2.000 κατοίκους και στέκεται στους πρόποδες του όρους Πιέρια, σε υψόμετρο 120 μέτρων από την θάλασσα.

  Κατηγοριες επιχειρησεων: 
 • Βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας Λέχωβας

  Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αναστηλωμένο Βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας Λέχωβας του 11ου μ.Χ. αιώνα, χτισμένο σε υψόμετρο 1.057 μ. Στον ίδιο χώρο υπήρχε κατά την αρχαιότητα γυναικολογική κλινική του Ασκληπιείου της Αρχαίας Τιτάνης, πάνω στα οποία είναι χτισμένο το μοναστήρι. Το μοναστήρι βρίσκεται κοντά στην κορυφή του όρους Βέσιζα (1.270 μ.) μέσα σε δάσος από μαύρη ελάτη.

  Κατηγοριες επιχειρησεων: 
 • Λίμνη Στυμφαλία

  Η Λίμνη Στυμφαλία είναι από τις διασημότερες Λίμνες της Πελοποννήσου, μιας και το όνομά της έχει συνδεθεί άρρηκτα με πάμπολλους μύθους. Πρόκειται για μια λίμνη γλυκού νερού, ορεινού τύπου, η οποία είναι σπάνια όχι μόνο στη Πελοπόννησο αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Βρίσκεται στα όρια του νομού Κορινθίας και Αργολίδας και περιβάλλεται από τους ορεινούς όγκου της Ζήρειας (όρος Κυλλήνη) και του όρους Ολίγυρτου, κοντά στο οροπέδιο του Φενεού.

  Κατηγοριες επιχειρησεων: 
 • Μουσείο Καζαντζάκης

  ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: 
  σταθερό τηλέφωνο: 
  2810741689

  Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη αποδίδει τιμή στον σπουδαίο άνθρωπο του πνεύματος, τον συγγραφέα, στοχαστή, φιλόσοφο, πολιτικό, ταξιδευτή, Νίκο Καζαντζάκη.

  Το Μουσείο, που αποτελείται από ένα σύνολο κτιρίων, βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του ιστορικού χωριού Βαρβάροι, σημερινή Μυρτιά. Η Έκθεση του Μουσείου στεγάζεται σε χώρο, ο οποίος διαμορφώθηκε εκεί όπου βρισκόταν το πατρικό σπίτι της οικογένειας Ανεμογιάννη, οικογένειας συγγενικής με τον καπετάν Μιχάλη, τον πατέρα του Νίκου Καζαντζάκη.

  Περιφερειες: 
  Κατηγοριες επιχειρησεων: